2013. május 12., vasárnap

Döntetlen 12 játékos ellen

Kilestünk az FTC II-Putnok másodosztályú bajnoki mérkőzésre.

Nem örvend nagy népszerűségnek a tartalékcsapatok NB2-es bajnoki mérkőzése a szurkolók között, de vannak olyan kevesek akik ezekre a meccsekre is kijárnak. Mint pl. én és egy-két haverom, s pár idősebb szurkolótársunk.
Tegnap is kinéztünk a fiatalok Putnok elleni találkozójára, amire közel 100 néző váltott jegyet, vagy bérlete birtokában jött ki. (Fradi bérlettel ingyenes a mérkőzés)
Sokak szerint felesleges az amatőrök között játszatni a B csapatokat, hiszen visszatérhetnek az NB1-ből is játékosok, mint pl. az elmúlt hetekben Andrei Ionescu. A mostani meccsen a két holland, az NB1-es eltiltás alatt lévő Julian Jenner, s a sérüléséből felépülő Mark Otten, valamint az NB1-es kerethez tartozó fiatal játékos, Csilus Tamás kapta meg a lehetőséget Lipcsei Pétertől.

Hiába a megerősített védelem, elég könnyen helyzetbe kerülhettek a vendégek, de mi is meg tudtuk lepni a szélről a borsodi csapatot. Egy szabadrúgás után Kárász Krisztián góljával meg is szereztük a vezetést.
Nem sokkal később megfogyatkozott csapatunk, hiszen egy elég érdekes játékvezetői ítélet után a piros lap került felmutatásra Mark Otten számára. A szabálytalanság ténye vitathatatlan, de nem volt olyan durva, vagy sérülés okozásra irányuló, hogy kiállítást kelljen ítélni, de még csak gólhelyzet sem volt. Nem sokkal később az NB1-ből érkezett Dusan Pavlov góljával egyenlített a Putnok, majd teljesen visszaálltak védekezni. De ezt is a védelmünknek köszönhették, amely megfogyatkozott. A félidő vége felé meg egy kényszerű cserére kellett elhatároznia magát Lipcsei Péternek, hiszen egy rossz lépés után Simita Gergő kapott a combjához. Először húzódásra tippeltem, de annyira nem bírt lépni, hogy itt szakadás is elképzelhető a fiatal hátvédnél.
Sajnos bővebb információ nincs a sérülésével kapcsolatban.
A második félidőben próbáltunk támadni még 10 ember ellen is, fiatal játékosunk Popgeorgijev Pantelisz többször kihasználta a szélsők ügyetlenségét, csak sajnos csatáraink nem voltak a helyzet magaslatán, gól nem született.
A másik oldalon az egész meccsen elég bizonytalanul védett Hermány Bence, volt egy lapos lövés, ami átpattant valahogy rajta, s csak a védők éberségének volt köszönhető, hogy nem esett gól. De a legmegmosolyogtatóbb helyzet is egy Hermány hiba után esett, amikor 5 méterről az üresen maradt kapu mellé fejelt a vendégek támadója.
Sajnos a játékvezető is főszereplővé lépett elő a mérkőzésen, nem csak a nevetséges piros lap miatt. Sokszor a vendégek edzőjének bekiáltására húzták be a lest, amikor szabad szemmel is a védővonal előtt volt még a Fradi támadójátékosa. Több olyan szabálytalanságot megtorlatlanul hagyott, amelyekre Ottennél villant a piros. De a legdurvább ítélet mégis az volt, amikor Gárdos Andrást úgy könyökölték arcon, hogy azonnal le kellett cserélni a támadót. Még a mérkőzés után is fájlalta az arcát. Nemhogy a kiállítás, még a védő figyelmeztetése is elmaradt. A legviccesebb mégis az volt, amikor a Fradi gyúrója felnevetett egy olyan ítéletnél, ahol a partjelző elég tévesen ítélt meg sokadszorra egy leshelyzetet. Persze erre nagyon bepörgött a spori, aki beárulta a játékvezetőnél a stábtagot, s felküldte a lelátóra. A partjelző toporzékolása megmosolyogtató jelenet volt. :)
A végére elfáradt a 10 emberrel játszó Fradi II., amely hősiesen küzdött, de 11+3 játékos ellen igen nehéz nyerni. Ezzel a döntetlennel a Ferencváros második csapata a 8., a Putnok meg 10. helyen áll.* Ilyen játékkal a borsodiak készülhetnek a harmadosztály
küzdelmeire, mert egy hasonló produkció az osztályozókon se jelenthet sikert. Utóbbit minden bizonnyal elérhetik, hiszen 2* tartalékcsapat áll előttük a tabellán, amelyek eredménytől függetlenül búcsúznak a másodosztálytól. A Fradi fiataljainak mit mondhatnék? Koncentráció! Ha egy kicsit jobban odafigyelnek, gyakorolnak, akkor talán az NB1-ben is helyet kaphatnának. Ameddig azt látják a szurkolók rajtuk, hogy itt teljesen mindegy, addig nem fogják őket követelni a nagyok kezdőjébe.


* Még változhat a helyzet, hiszen a cikk megírása után rendezik a Cegléd-Újpest II. meccset, amely változtathat a tabellán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése