2015. április 2., csütörtök

Honvéd-DAC: még Hemingway is elborzadt

Pénteken Budapestre látogatott a Felvidék legnépszerűbb labdarúgócsapata, az FK DAC Dunaszerdahely, amely a Honvéd vendégeként lépett pályára a Bozsik Stadionban.

2008.-as élvonalbeli visszajutása óta kevés magyar drukker létezik, amely nem figyelné a felvidéki élvonalban szereplő dunaszerdahelyi futballcsapat mérkőzéseit. A sárga-kékek rendelkeznek manapság a legnépesebb szurkolótáborral a szlovák bajnokságban, elődöntősök a helyi kupasorozatban, emellett nemzeti ünnepünkön idegenben győzték le a Slovan Bratislavát, amely nem sok honi futballszerető szívében foglal el fő helyet.

Én úgy gondoltam, hogy erre a mérkőzésre a magyar futball - és a Budapest Honvéd jelenlegi helyzete ellenére sokan fognak kilátogatni, azonban tévedtem. A bejáratnál gyorsan meg tudtam venni a jegyemet, nem volt nagy sor, emellett az előre meghirdetett kötelező szurkolói kártyás beléptetésnek nyomát sem láthattam, hiszen helyben derült ki, hogy erre nem is volt szükség.

Erős szeles időben kezdték el a mérkőzést, amelyre még 100 ember se volt kíváncsi. A drukkerek az összeállításuk felsorolásánál számolgatták, hogy hány magyarral állnak fel a vörös-feketék, majd végül rájöttek, hogy a DAC több honfitársunkkal állt fel, mint a kispesti alakulat.

Már az első percekben magukhoz vették a kezdeményezést a sárga-kékek, akiknek több szurkolója esett be 15 perccel a kezdősípszó után. Szerencséjükre nem sok mindenről maradtak le, bár a DAC több helyzetet tudott kialakítani, de kaput nem nagyon találtak. A Kispest a venezuelai Jesús Meza fürge játékának köszönhetően tudott elérni az ellenfél kapujához, de az egy percig sem forgott veszélyben. Az első félidő végén egy nem túl izgalmas 0-0-val vonultak öltözőbe a csapatok.

A második félidőre néhány csere mellett továbbra is szerdahelyi fölény kerekedett ki, majd egy kiugrás után Jakub Brasen lépett ki és elvitte a Honvéd fiatal kapusa mellett, utána az üres kapuba passzolta a labdát. (0-1)
A gól után néhányszor a Honvéd is ki tudott alakítani néhány helyzetet, de amatőr módon elpuskázták azt, amelyet a mérkőzést a díszpáholyban követő tulajdonos, George F. Hemingway sem bírt tovább, felállt a helyéről, majd elment valamerre, talán haza. A drukkerek csak egy valamit nem értettek: "mi fizetünk ezért és ő van ettől elborzadva?"
A 72. percben  pályára léphetett a kispesti szurkolók által már várva várt játékos, a Galatasaraytól kölcsönkapott argentin középpályás, Lucas Ontivero. Ha már pályán volt valami emlékezeteset akart mutatni, leköpte a szerdahelyi Ivan Sesart. Erdős játékvezető mindkét játékost azonnal kiállította, 10-10 játékossal folytatódott a mérkőzés, amelyen a 83. percben ismét kilépett Brasen, majd a labdát a kapus mellett elgurítva beállította a 2-0-s végeredményt.

A kispesti drukkerek még ezen az edzőmeccsen se kaptak olyan játékot, amelyet elvárnának játékosaiktól. (és ezért 1000 Forintot fizettek) Én személy szerint azt gondoltam, hogy ez a válogatott szünet még jól jöhet Marco Rossi csapatának az összeszokás miatt, azonban Dunaszerdahely elleni meccset követően már más véleményen vagyok, a Honvéd-szurkolók pedig ugyanazon, mint eddig. Legalább azzal vigasztalják magukat, hogy jövőre bajnokok lesznek... a másodosztályban. Ha így folytatják a pályán, azért is vért fognak izzadni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése