2015. április 22., szerda

Durva "edzőmeccs" Szigetszentmiklóson

Hiába dőlt el a továbbjutás a Ligakupában rendezett Ferencváros-Szigetszentmiklós párharc első mérkőzésén, a visszavágó így is kemény összecsapást hozott a pályán.

Már minden lényegi kérdés eldőlt a Ligakupában rendezett Szigetszentmiklós-Fradi mérkőzésen, hiszen a budapesti zöld-fehérek az első találkozót többek között Busai Attila, Ugrai Roland és Benjamin Lauth remek játékának köszönhetően 7-1-re nyerték.
Thomas Doll ennek megfelelően tartalékolt is a mérkőzésre, a kezdőcsapatban a keveset játszók, a cserepadon a bajnoki cím kapujában álló U21-es csapat fiatal tehetségei foglaltak helyet a vendégeknél. A hazaiaknál Horváth Ferenc többeket is nevezett a bajnoki kezdőcsapatból, de a kipihentség miatt kisebb rotációt végrehajtotta csapaton.
A találkozóra a vendégdrukkerek csak több nappal a mérkőzés előtt vehették meg belépőiket, azonban a hazai szurkolóknak a mérkőzés előtt is volt jegyárusítás. Miután végigkajtattunk a HÉV-állomástól a házak és az ugató kutyák között, a pénztárosnő nem akart minket beengedni, hiszen még sosem látott minket az SZTK-Erima meccsein, tehát mi biztos balhézni vágyó fradista huligánok vagyunk, így nekünk már nincs jegyvásárlás. Végül csak bejutottunk az 500 Forintos diákjegyekkel (kevesebbért, mintha a vendégbe mentünk volna). Nem csak mi, hanem több pesti fanatikus is a hazaiak között foglalt helyet, de mindenféle botrány nélkül lezajlott a mérkőzés, pedig nem volt regisztráció a beléptetéshez, és az interneten meghirdetett biztonsági szigorból sem tapasztaltunk sokat, csak annyit, amennyit egy átlagos focimeccsen érzékelhettünk a múltban.
Miután elfoglaltuk a helyünket már vonultak be az öltözőbe a csapatuk, hogy majd ismét kijöhessenek és megkezdődhessen a találkozó. Az első 10 percben olyan belépőket láthatott a közönség, mintha még 0-0-ra állna a párharc és ezen a mérkőzésen múlna az, hogy ki jut tovább. Már az első percben egy szöglet előtti szituációban Batik Bence kapott egyet az arcára Sipos Patriktól, azonban Botló Béla játékvezető nem szedte elő a lapokat, ahogy egyik durvább belépőnél sem, amelyből volt jó pár az első húsz percben. Először a 25. minutumban került elő kártya Kállai Norbert számára.
Bár az egész mérkőzés során szint üresen hagyták a szentmiklósiak a Fradi horvát szélsőjét, Tomislav Havojicsot, de még így sem tudott igazi helyzetet összehozni, ismét csak bebizonyította, hogy miért nem számít rá Thomas Doll és a szurkolók miért tartják felesleges pénzkidobásnak a délszláv játékost. Ha már Havojic nem tudott mit kezdeni őrzők nélkül, Nagy Dániel egy tizenhatoson belülre törés után középre tette a labdát, ahonnan Nagy Dominik felbombázta a felső sarokba a labdát, megszerezve a Fradi idegenbeli gólját is. (0-1)
Azt azonban meg kell jegyezni a durvaságok mellett, hogy a találatig a hazaiak alakítottak ki több helyzetet, többek közt a visszatérő horvát védő, Mateo Pavlovic egy szentmiklósi támadás után a gólvonalról tudott menteni a 100%-os gólhelyzetben.
Arról viszont nincs információ, hogy mi történt Batik Bencével, de az első félidő vége felé már le kellett cserélni az U21-es válogatott védőt. Helyére a fiatal Haris Attila érkezett, aki rögtön el tudta foglalni az előd helyét. Mi azt sejtjük, hogy a szigetszentmiklósiak kemény játéka miatt döntött úgy a német tréner lehozta a fiatal hátvédet, akire még az élvonalbeli mérkőzések során számítana.

A második félidőben ha még lett volna bármi esély arra, hogy az SZTK hosszabbításra mentse a találkozót, akkor az rögtön elillant, többek közt Sánta András kapus kapitális hibájából, amikor egy hazaadást olyan rosszul vett át, hogy szöglet lett belőle. Stjepan Kukuruzovic sarokrúgása után pedig a német válogatott Benjamin Lauth továbbította a kapuba a játékszert. (0-2) Több szurkoló ennek azért is örült, mert már semmi nem jöhet közbe annak érdekében, hogy időben hazaérjen a Barátok Közt legújabb részére, még ha annak az esélye, hogy az SZTK-Erima hetet vágjon szinte közelített a 0-hoz a gól előtt is, de második idegenbeli Fradi gól, elűzte a 2x15 perc hosszabbítás reményét.
Természetesen a Horváth Ferenc által felkészített hazaiak jelezték a közönség felé, hogy még ők is ott vannak a pályán, egy sarokrúgás után Kornis Attila szinte azonnal szépített egy fejes góllal, miután teljesen üresen maradt a tizenhatoson belül. (1-2)
A 64. percben "sort" cserélt a Fradi, bejöttek a fiatalok, akik az U21-es csapatban alapembernek számítanak. Kettő perccel később pedig Ugrai Roland kapott egy hosszú indítást, amivel magára vonzott két védőt is, majd középre gurította a játékszert, ahol a 17 éves Popov Patrik első labdaérintéséből a kapuba talált. (1-3)
Hiába dőlt el a találkozó, továbbra is durva belépők tarkították a mérkőzést, többek közt a fiatal gólszerző is, aki a 77. percben könyöklésért kapott sárga lapot, azonban őt is aprították rendesen. A másik oldalról pedig Osváth Attila szenvedett olyan sérülést, amellyel felrepedt a szája, még a meze is csurom véres lett, tehát egy ideig 10 emberrel játszottak a hazaiak, amíg a vérzést elállították és a szerelést tisztára váltották, hiszen csere lehetőség híján nem tudták volna pótolni a játékost.
Az utolsó percben még egy kegyelem tizenegyest is megítéltek a szigetszentmiklósiak számára, mikor Kurucz Péter ütötte el a labdát a betörő támadó lábáról, amely ezután természetesen elesett. A kapus megkapta a sárga lapját, Vágó Levente pedig nem kegyelmezett, belőtte a büntetőt. (2-3) A hosszabbítás során már egy kakaskodás került terítékre, de kijelenthetjük, hogy a Ferencváros könnyedén jutott a legjobb négy közé a Ligakupában, ahol a Nyíregyházát kettős győzelemmel búcsúztató Budapest Honvéd várja őket.

A hazaiak kemény játékát természetesen a budapestiek másodedzője, Ralf Zumdick is felhozta a Fradi.hu-nak adott nyilatkozatában: "A hazai 7-1-es diadalunk után itt is a győzelem megszerzése volt a célunk, ezt elértük. Az ellenfél talán túlzó presztízsértéket tulajdonított a mérkőzésnek, sokszor indokolatlan durvaság szakította félbe a játékot, de a lényeg, hogy nyertünk 3-2-re, és ezzel bejutottunk a következő fordulóba."

A hazaiak mestere, Horváth Ferenc a találkozó után elégedetten értékelte a találkozót az SZTK-Erima hivatalos honlapján:
"Úgy gondolom, hogy mindenki tisztességesen tette a dolgát, büszke vagyok a játékosokra. Senki ellen nem fogunk feltartott kézzel kiállni, mindent megteszünk azért, hogy innen egyetlen csapat se távozzon három ponttal. A mai FTC bármelyik NB I-es klub kezdőcsapatával felért, ezért elismerésre méltó, hogy egyenrangú ellenfelei voltunk a Fradinak. Természetesen a Ferencváros az erősebb csapat, de azt gondolom, ezen a meccsen előttünk voltak a nagyobb helyzetek. Bár a vendégeknél volt többet a labda, sikerült a saját erényeinket érvényre juttatni, kijöttek azok az erősségeink, amikkel a jövőben is sikeresek lehetünk."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése