2015. április 25., szombat

Remek hangulatú örökrangadó a nőknél

Csekély nézőszám, mégis remek hangulat a női örökrangadón, amelyen a Ferencváros 4-2-re legyőzte a bajnoki címvédő MTK Hungária együttesét.


Kis hazánkban a drukkerek leginkább a labdarúgás férfi bajnokságára látogatnak ki többnyire, pedig a gyengébbik nemnél is találhatunk remek játékosokat, láthatunk izgalmas mérkőzéseket is. Így volt ez április 25-én is, amikor a bajnoki címvédő, de sérülésektől megtizedelt MTK Hungária csapata fogadta az örök riválist, a bajnokságban a 2. helyen álló Ferencvárost.

A találkozóra közel 150-200 néző látogatott ki, köztük egy kisebb keménymag, amely buzdította a Fradit. Ezek a fiatalok legfőképp az ultrák vezetőséggel kialakult vitás helyzete után döntöttek úgy, hogy inkább a női labdarúgócsapatot támogatják és kísérik el mindenhová. Így volt ezen a napon is a BKV Előre Sport utcai stadionjának lelátóin. A drukkerek kevesen voltak, hiszen a Ferencváros férfi labdarúgói ezzel egy időben fogadták a Diósgyőrt a Groupama Arénában, mások pedig a krakkói jégkorong divízió I/A világbajnokságra utaztak űzni a csapatot az A-csoportba való feljutást jelentő győzelembe. 
Így is hatalmas dalolászás közben vonultak be a csapatok a kezdőkörhöz, majd megkezdődött a mérkőzés, amely egy orbitális zöld-fehér hibával kezdődött, a védők ügyetlenkedtek hátul, a kapus túlságosan kijött, a labdát szerző Kaján Zsanett pedig köszönte szépen a lehetőséget és behelyezte a labdát a kapuba. (1-0)
A találat után főképp a Ferencváros kezdeményezett és több helyzetet tudott kidolgozni riválisánál, köztük a nigériai válogatott támadó, Ebere Orji, aki nem sokkal tekerte el a felső sarok mellett a játékszert. Néhány pillanattal később pedig büntetőhöz jutottak a zöld mezes lányok, miután Mosdóczi Evelint buktatták a tizenhatoson belül, az ítéletet a sértett hajtotta végre, egalizálva az eredményt, pedig Szőcs Réka eltalálta az oldalt, de a labdát nem tudta kiütni. (1-1)
Hogy még vidámabbak legyenek a végig remek hangulatban éneklő Fradi-drukkerek, azért egy sarokrúgás után Fenyvesi Evelin tett, aki gyönyörű ívben fejelte a labdát a kapuba. (1-2) Ezzel a szünetre 2-1-es előnnyel vonulhatott Dörnyei Balázs együttese.

A második félidőben leginkább azt várhattuk, hogy az MTK neki fog menni a Ferencvárosnak, de a vendég lányok másképp gondolták, és rögtön egy bődületes kék-fehér hiba után, miután Gál Tímea rosszul ért labdához, Ebere Orji megszerezte a játékszert és gólt szerzett. (1-3) Az események annyira gyorsan történtek, hogy én is csak a szurkolók reakciójából vettem észre a gólt.
Innentől leginkább a Fradi térfelére terelődött a játék, több helyzetet dolgozott ki Medgyes Péter együttese, de sok próbálkozás vagy gyengébben sikerült, vagy Németh Júlia védett remekül. 
A 65. perc körül sajnos megnyitott az MTK-kórház, ugyanis előbb a kapus Szőcs Réka esett össze a tizenhatosa előterében, miközben csapata küzdött a szépítő gólért. A hírek szerint napszúrást kapott, azonnal le is cserélték a sokkos állapotba került játékost, a helyén Varga
Luca folytatta. Innentől óvatosabban játszottak a hazaiak, de így is szépíteni tudtak, miután Herczeg Andrea átemelte a labdát a Fradi kapusán, a játékszer pedig a hálóban kötött ki. (2-3)
Próbált küzdeni az MTK a végén, de közbeléptek a sérülések. Először Herczeg Andrea, majd a csapatkapitány Hummel-Smuczer Angéla sem tudta folytatni a játékot, az emberelőnyt pedig kihasználta a Ferencváros, ismét Ebere Orji talált be, végleg eldöntve a három pont sorsát. (2-4)

Először szenvedett vereséget az MTK az idei szezonban bajnoki mérkőzésen, amely lökést adhat a Fradinak a szezon végére, a bajnoki fináléra és a kupadöntőre. Ezek a lányok szívből küzdenek a pályán, megérdemlik, hogy több néző előtt játszhassanak a jövőben. A mai meccs remek reklámja volt a női focinak. Remélhetőleg a jövőben több támogatóra lelnek a lányok és ennek köszönhetően fejlődhet a bajnokság és nemzetközi szinten is jó eredményeket érhetnek el a lányok! Bízzunk a szebb jövőben! Jó volt ismét szurkolni. Remélhetőleg a jövőben több drukker gondolja úgy, hogy hangjával támogatja a helyszíneken a lányokat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése