2015. április 14., kedd

Honvéd-DVTK: sikeres kuponakció Kispesten, de a csapat nincs előrébb

Ismét sorok kígyóztak a Bozsik Stadion pénztárainál, azonban sok bevételre nem számíthatott a Honvéd, amelynek szurkolói ismét megjelentek a lelátón a Diósgyőr elleni bajnoki mérkőzésen.

A vasárnap rendezett Ferencváros-Újpest derbit ismét telt lelátók előtt rendezték meg, azonban az OTP Bank Liga még mindig nem tudja megmozgatni a szurkolókat. Egy nappal a derbi előtt a Honvéd a Diósgyőrt fogadta, amelyen a vörös-feketék vezetősége igyekezett ismét megtölteni a lelátókat. Egy kuponhirdetést adtak fel az egyik ingyenes napilapban, amelyet kivágva ingyen tekinthették meg a drukkerek a DVTK elleni bajnoki mérkőzést.

Stábunk 45 perccel a kezdősípszó előtt érkezett meg a Puskás Ferenc utcában található létesítményhez, ahol már tömegek álltak sorba a pénztáraknál. Igaz még nem volt kígyózó, de többen éltek a heti akcióval, emellett a csapatuk szombathelyi győzelme után a drukkerek is bizakodóbbak voltak, mint eddig. Ismét rendőrsorfalak álltak a kapuknál, mintha háborúra készülnének.
Bár az MLSZ azt hirdeti, hogy a szurkolói kártyával sokkal gyorsabb lett a jegyvásárlás, de a 3-4 méteres sor végéről, fél óra alatt jutottunk el a pénztárhoz, ahol több, mint 5 perc alatt nyomtatták ki a jegyeinket. A fanatikusok legszívesebben Sipos Jenővel, Bánki Erikkel és az elnök Csányi Sándorral álltak várakoztak volna végig, hogy lássák a remek új találmányukat. A teszt nélküli éles bevetés eredménye a szurkolók szerint totális kudarc, még ha feljebb másképp is gondolják. A szurkolók azt várják, hogy a vezetők is végigjárják egy mérkőzésen azt, amit ők, és ne vörös szőnyegen vonuljanak be a díszpáholyba. Akkor lehet elmondani bármit is a kártyáról.

Éppen, hogy a bevonulásra értünk fel a lelátóra, ahol a kb. 1000 néző foglalt helyet, több külföldi érdeklődője is volt a találkozónak. Biztost nem ezt szokták meg saját hazájuk élvonalában. A meccs edzőmérkőzés hangulatban zajlott, amely még jobban lelohadt, miután egy betörés után Lazar Marjanovics góljával a Diósgyőr szerezte meg a vezetést. Ekkor az a közel 100 miskolci szurkoló még nyomott néhány dalt, miközben csapatuk továbbra is odaszegezte a kispestieket kapujukhoz, de a Honvéd ki tudott onnan szabadulni, azonban nagyobb helyzetekig nem tudtak eljutni, miután a diósgyőri védők elnyomták őket. Ekkor tűnt fel számunkra, hogy a kispestiek miért küzdenek a kiesés ellen.
Erőnlétben nagyon gyenge szinten vannak, a felkészülés alatt, szinte nem is készültek fel normálisan ezen a szinten. Honvéd-drukker barátom szerint Marco Rossi korábbi távozása alkalmával távozott a klub erőnléti edzője is, aki az olasz tréner visszatérése után került ismét a klub kötelékébe. Ennek köszönhetően a beíveléseket végig el tudták nyomni a miskolciak, de egy kipattanó után Hidi Patrik lőtt kapásból Antal Botond kapujába. Ezután egy kicsit visszatért az élet a Bozsik Stadion lelátójára, újra felzendült néhány dal a kispesti repertoárból.

A második játékrészre mintha úgy jöttek volna ki a csapatok, mintha lebeszélték volna a döntetlent. Mintha mindkét fél elégedett lett volna vele. Ettől függetlenül Vécsei Bálint helyzetbe tudott kerülni, amelyet végül ahogy lehetett elrontott, a kispesti drukkerek megdöbbenése nélkül, amely szerintük szinte mindennapos a támadónál. A második félidőben bajnoki mérkőzésen is bemutatkozhatott a Galatasaraytól kölcsönkapott Lucas Ontivero, ezúttal már nem csupán két percet tudott eltölteni a pályán, mint a DAC ellen.
Játékán látszódott, hogy más közegből érkezett, hiszen gyorsabban gondolkodott, és nagyobb sprinteket várt el passzai alapján a játékostársaktól. A mérkőzés vége felé még a Diósgyőrnek is volt egy veszélyes szabadrúgása, de nagyobb veszélyt nem tudtak okozni az ellenfél számára. A vége a Honvéd számára nem túl előnyös döntetlen lett, amellyel továbbra is érzik tarkójukon a kiesés jeges leheletét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése