2016. november 23., szerda

Újabb botrány a Fradi körül

Jova Levente nőket rugdosott? Ez azért durva eset, nem véletlenül függesztette fel szerződését a Ferencváros. Azonban a történetben több dolog nem tiszta a számomra több okból kifolyólag.

A napokban jelent meg az egyik magyar bulvárlap sorai közt az, hogy a Fradi kapusa, Jova Levente nőket bántalmazott egy belvárosi szórakozó helyen. Sajnos ez már nem az első eset ebben az évben, hogy a zöld-fehérek játékosai botrányba kerülnek. Januárban én is láttam a videót, amely egy nem éppen a klub mellett felszólaló weblapon jelent meg, amelyen az ittas állapotban elszenvedett baleset után Varga Roland és Busai Attila őrjöngve csapkodja az autókat. Nem megerősített, szurkolók között terjengő információk szerint volt még egy játékos a balhéban, a szóbeszéd már akkor is azt mondta, hogy a második számú hálóőr volt az a bizonyos "elmenekült futballista".

Éppen, hogy csak elfelejtettük Vargáék "autókázását", az egyik, információi alapján legjobban megkérdőjelezett bulvárlap számolt be Jova Levi kalandjáról. Szerintem sokunk a szurkolók közül nagyon jól ismeri a közvetlen játékost, aki poénjaival feldobta és nézhetővé tette a Fradimédia egyes videóit.
Én is beszélgettem személyesen Levivel és ezt nem néztem ki belőle, bár ki tudja mennyire alapozhattak azon a bizonyos estén. Persze ahogy olvasom a beszámolókat, többek közt a klub vezetését erősen kritizáló C-közép honlapján, az elöljárók mindent elkövettek, hogy suttyomban szőnyeg alá söpörjék az ügyet, Levit pedig gondolom valami más ürüggyel lepasszolják valahová a télen. De mint mindig, most is a Ferencvárosról beszélünk, amely szinte létezése óta a szóbeszéd központjában áll, és ha valami gebasz történik, az nem marad elrejtve sehol sem, bármilyen kommunikációs gárda végezzen feladatokat a klubnál. Mint kiderült most is előjött a hír, az egész ország ezen csámcsog, az ellenállóknak megint került egy aduász a kezükbe.

Csak hogy számomra teljesen sántít a történet, a ma - az információt megszellőztető újság internetes kiadásán - megjelent hírek szerint, megvan az egyik megtámadott lány, meg is szólalt. Elmondta, hogy mit csinált a futballista, milyen terroron estek át barátnőivel. Ha ez igaz, akkor Levinek tényleg semmi keresni valója nincsen Budapest IX. kerületének gyöngyszeménél. Persze elmondták, hogy a klub mindent elkövetett, hogy eltusolja a történteket, mert egy bizonyos Zoltán nevű személy (szerintem tudjuk kiről lehet szó) felhívta őket telefonon.
Nos itt én elgondolkoztam. Sokszor kiosztottam a vezetőséget. Szidom őket az érthetetlen "szurkolóellenes" döntéseik miatt. De... A hölgy elmondta, hogy nem követeltek semmit, nem tettek feljelentést. Innen adódik a kérdés, hogyan találta meg őket "a Zoltán nevű személy"? Igazak lennének a "titkosszolgálati módszerek" a Fradinál? Vagy a lányok mégis csak követelőztek Leventénél? Esetleg a lányok "köptek" a lap felé és az újságírók adták meg a Fradinak a számot? Ez esetben még szerintem utóbbiról se beszélhetnénk, mivel bőven a kérdéses cikk megjelenése előtt történt az eset a leírtak szerint, de ennek az ellenkezője is elképzelhető, hogy vártak a kollégák az írással, de jeleztek az illetékesek felé. Nagyon sántít nekem a sztori. Valaki itt vagy nem mond igazat, vagy azt leplezi a némaságával. Az is bőven elképzelhető, hogy egy harmadik ügy állhat a háttérben, hogy a lányok gondolták úgy, hogy egy kis hírnévre szeretnének szert tenni más kárára. Nem tudom eldönteni, hiszen nem ismerem a teljes történetet.
De egy a lényeg, amiben most egyetértek a vezetőséggel. Ha tényleg megtörténtek az újságban elmondottak, egy ilyen eset után Jova Leventének nincs helye a Ferencvárosnál, azonban a januári Varga-Busai akcióval kapcsolatban is ezt tudnám mondani. Az eddig napvilágot látott információk alapján helyes döntésnek tartom a kapus szerződésének felfüggesztését, de a felvételek alapján a másik két jómadárnak is távoznia kellene!

De egy tény biztos, a Ferencváros hallgat. Mindenki látta, hogy a hálóőr már a kispadon se jutott szerephez a Vasas elleni bajnokin, de a klub nem ad ki semmilyen közleményt az esettel kapcsolatban. Ez a hallgatás a Fradinak is árt. Nem mondanak semmi vizsgálatot, mint januárban a Szilágyi Erzsébet fasori rodeó után. Pedig itt százszor durvább eset történt, az egyik játékos lányokat bántalmazott. Úriember nem tesz ilyet, főleg nem egy fradista. Szégyen a Ferencvárosra nézve az eset így is, úgy is. Mi szurkolók pedig a Zseljeznicsarozás, a Partizanizás, a szkennerezés és a Fideszezés után ezt is hallgathatjuk. Nekünk pedig egyre jobban fáj, ami az FTC körül zajlik.

Frissítés:
A Ferencvárosi Torna Club hivatalos honlapján az alábbi közleményt jelentette meg, közel két órával cikkünk megjelenése után:
A Ferencvárosi Torna Club az alábbi tájékoztatást kívánja adni Jova Levente ügyében. 

A játékossal szemben fegyelmi vétség munkajogi kivizsgálása van folyamatban, a pontos tényállás megállapítása folyamatban van, az ügy tisztázásáig a klub nem kíván további nyilatkozatot tenni. A múlt héten megindított fegyelmi eljárás befejezéséig a klub felmentette a játékost a munkavégzés alól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése