2016. december 12., hétfő

Örökrangadó helyett vízilabda

Hiába rendeztek Ferencváros-MTK örökrangadót mindenféle jótékonysági akcióval a Groupama Arénában, az embernek, amíg ez a belháború tart nincs ínyére bemenni a stadionba. Helyette a Népliget túlsó végén található Uszodába látogatott el, ahol a Fradi vízilabdacsapata a BL-ből átpottyant Primorje Rijekát fogadta az EuroKupa negyeddöntőjében.


Normális helyzetben ha valaki felkínálná nekem a lehetőséget, hogy egy Fradi focimeccs helyett menjek ki egy vízilabda-meccsre, azt biztos, hogy elküldeném a francba, hiszen utóbbi eseményekre főként nem a szurkolók járnak ki. De már két és fél éve nincs normális helyzet a Ferencváros háza táján, így szombaton inkább a népligeti Albert Flórián Edzőközpontba látogattam ki, ahol a zöld-fehérek nyáron alaposan megerősített pólósai a horvát Primorje Rijekát fogadták.


A jegyvásárláson elég gyorsan átestünk, átvettük az A-lelátóra szóló 1000 Forintos tiketteket, majd egy rövid cigiszünet után az edzőpályákon áttörve betértünk a mérkőzés helyszínére. Motozás nem volt, csak a táskámba kukkantott be a sárga mellényes úriember, aztán elfoglaltuk a helyünket.
Kevesen voltunk igazi szurkolók, a többségében olyan párok, vagy női baráti társaságok jöttek ki, ahol a nőt akarták lenyűgözni azzal, hogy legálisan bámulhatnak izmos, fürdőgatyás férfiakat. Még sok szék így is le volt foglalva a későn érkező barátnőknek, hogy onnan bámészkodjanak. Így nagy hangulatra nem is lehetett számítani, csak egy nagyon fanatikus emberke püfölt a félpályánál egy dobot. Néhányszor elengedtünk egy-egy "Hajrá Fradi!"-t a barátaimmal, de ez sem segített sokat az atmoszférán. Ez van egy olyan sporteseményen, ahol a biztonságiak egy szimpla bajnoki mérkőzésen rászólnak a fanatikusokra, hogy ne merjenek szurkolni, mert az zavaró. Jogos! Hogy merészelnénk egy fontos európai kupa-negyeddöntő meccsen? Így inkább társaink múltbeli esetéből tanulva, inkább meghúztuk magunkat, mielőtt a semmiért kapnánk véletlenül egy kitiltást.


A csendesen lezajló meccsen a Fradi mondhatni könnyedén elverte horvát ellenfelét, amelyet az Eger búcsúztatott eléggé könnyedén a Bajnokok Ligájából. Az első negyedben csak a Fradi volt eredményes, félidőre pedig beállt a kinti négy gólos különbség így is. Az olasz és a montenegrói játékvezető elég látványosan a vendégoldal felé fújt, a fradistáktól legalább háromszor több esetben zavartak ki játékost, még csoda, hogy nem pontozódott ki senki! Mi lett volna fanatikus szurkolás mellett?
Talán nagyobb különbség.
A Fradi így is 12-8-ra verte a fiumei gárdát az olimpiai bajnok Varga Dániel vezetésével, így várhatja az elődöntő sorsolását, ahol igen nehéz ellenfelekkel is szembe találhatja magát. Szurkoltam, hogy esetleg a BVSC ellen mérkőzzünk meg a fináléba jutásért, ám a zuglóiakat alaposan elpáholta a Verona, így kettős vereséggel számukra véget ért a kaland. Remélem az elődöntőt (és esetleg a döntőt) már beviszik - mondjuk - a Komjádiba, ahol aztán lehetne fanatikus szurkolást csapni esetleg a tábor előtt, ha ők is végre úgy gondolnák, hogy jó lenne más szakosztálynak is szurkolni, nem csak a szkenner okán történő távolmaradás miatt siránkozni! Szép álom! Minden esetre, fináléra fel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése