2016. június 11., szombat

"Álomsorsolás!" - Megbocsátunk?

Bernt Hulsker rendkívül sportszerűtlenül viselkedett a magyar-norvég Eb-pótselejtezőt megelőzően a mieinkkel szemben, most térden állva kért bocsánatot.


Ütjük az asztalt, ordítjuk, hogy álomsorsolás. Ha szurkolók vagyunk teljesen jogos, lehet véleményünk. De Bernt Hulsker nem csak szurkoló volt. Ő élő televíziós adásban, egy kereskedelmi csatorna szakértőjeként követte el ezt a - ki merem jelenteni - sportszerűtlenséget. Egykori labdarúgóként pedig tisztában kellett volna lennie, hogy ezt nem szabadna, bármennyire elragadták az érzelmei.

Igen, labdarúgó-válogatottunk nem valami acélos, a norvégok egyénileg sokkal jobbak, de most nálunk volt egy CSAPAT. Miközben a skandinávok ezerrel lenéztek minket, foglalták a szállásaikat Franciaországban, addig lecsapott Kleinheisler László és Priskin Tamás, emellett a norvégoknak még jobban fájhatott Markus Henriksen öngólja, amely csak a hab volt a tortán a Csomolungmánál is nagyobb magasságból való pofára zuhanásban.

De ez sem volt elég számukra. Per-Mattias Högmo szövetségi kapitány undorítónak nevezte a győztes csapat játékát, a csapatkapitány Alexander Tettey pedig burkoltan leszarozta a Nemzeti Tizenegyet a lefújás utáni értékelésében. Muhi András Pires "...még 50 perc" c. filmjében láthattunk egy norvég öltönyös úriembert, aki átment a mieink öltözőjébe gratulálni, de a többietről ilyet nem láthattunk.

Megbocsátunk? Az biztos, hogy alszunk rá egyet-kettőt, legalábbis én biztosan. Mert nem csak Bernt Hulsker volt a magyarokkal szemben sportszerűtlen. Várjuk a meccs előtt a csapatunkat lenéző, szállásukat már a sorsolást követően lefoglaló szurkolók, a sportszerűtlenül nyilatkozó szövetségi kapitány, Per-Mattias Högmo és a minket ócsároló játékos, Alexander Tettey bocsánatkérését is, ha egyáltalán magukhoz tértek a magas lóról való hatalmas zuhanást követően. De az is minősíti Hulskert, hogy erre a bocsánatkérésre legkevesebb, mint fél évet kellett várni. Na, mindegy! Biztos nem volt erre hatással a Twitter-csatornáját bombázó több száz-ezer honfitársunk.

Mi, magyar drukkerek reméljük, hogy egy ilyen párharc felébresztette az északiakat és eltörölte óriási önteltségüket. Én csak reménykedni tudok abban, hogy ez a siker nem tette önteltté a válogatott játékosait, és ugyanolyan harcosan lépnek pályára kedden Ausztria ellen Bordeaux-ban és David Alaba is háromszor át fogja gondolni az osztrák eufóriát! Mi minden esetre már akkor büszkék vagyunk, ha azt látjuk, hogy a játékosok mindent megtesznek a pályán a sikerért! Ekkor az esetleges vereség is megvan bocsátva! Hajrá, magyarok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése