2015. május 27., szerda

Minden idők legizgalmasabb női NB I-es meccse következik

Már másodjára kerül megrendezésre a magyar női labdarúgó-bajnokság történelme során, hogy Play-off rendszerben játsszák le a bajnoki döntőt, ezúttal a két örök rivális, az MTK és a Ferencváros között.

Ha a tabellára tekintünk mindenki azt mondaná, hogy az MTK nyeri meg a bajnoki döntő párharcát is, ugyanis a bajnokság alapszakaszát toronymagasan a kék-fehérek nyerték meg, de formában közvetlen ott van mögöttük a Ferencváros is, amely a tavasz folyamán mind a két bajnoki mérkőzésén is legyőzte Medgyes Péter alakulatát, emellett a bajnoki döntő első mérkőzését is behúzták büntetők után.

Azonban nem csak ennek volt visszhangja, ugyanis az első mérkőzésen pocsék játékvezetés is hozzájárult ahhoz, hogy a játékosok és a szurkolók dühöngjenek, hiszen mind a két oldalra szólt, vagy nem szólt tévesen a síp, amelyet a szurkolók a fórumokon szóvá is tettek.
A Sport utcai összecsapás után az MTK Család Facebook-oldala is kifakadt, azonban ők rendezés kapcsán, hiszen az elmúlt években a kék mezes lányok uralták az NB I-et, átvéve a Feminától a stafétát. Idén is utcahosszal nyerte az MTK az alapszakaszt (és a felsőházi rájátszást), amelybe belecsúszott a Ferencvárostól elszenvedett két vereség is.
Azt azonban ki kell jelenteni, hogy tényleg érdekes a bajnoki döntő ilyen fajta kiírása és egyedi a labdarúgás világában, azonban azt is be kell látni, hogy izgalmassá teszi a szezon végét, amely talán a szurkolókat is kivonzza a mérkőzésekre. Viszont azt is be kell látni, hogy ez már nem az első alkalom, és a tavalyi döntő az Astra ellen nem kapott nagy visszhangot, érdekes módon az MTK szurkolói, játékosai akkor még nem tiltakoztak (vagy nem kapott elég feltűnést), pedig ott csírájában el lehetett volna fojtani a kezdeményezést. Azonban a Fradi formában és erősségben is beérte Szőcs Rékáékat, így természetes, hogy próbálják védeni a címüket, igazukat bármilyen fronton. Az is hozzátartozik a tiltakozásukhoz, hogy mostanában a kék-fehéreket egy erősebb sérüléshullám érte el. Herczeg Andrea pl. műtét után lábadozik, a magyar női futball élő legendája, Pádár Anita még formán kívül játszik miután nem rég épült fel súlyos sérüléséből.
Addig a Ferencvárosnál szinte kicsattannak az erőből a játékosok. A 17-18 éves lányok remek formában játszanak, a nigériai válogatott játékos, Ebere Orji pedig iparilag termeli a gólokat. Emellett a zöld-fehérek erőnlétileg is remekül fel vannak készítve Dörnyei Balázs által, amelyre még ráfázhatnak Hummel-Smuczer Angéláék, akik az utóbbi időben sokszor küzdöttek görcsölésekkel, húzódásokkal a mérkőzések végén, amely a Fradi oldalára billentheti a mérleg nyelvét. A tapasztalat mindenképp a címvédő mellett állnak. Náluk Zágor Bernadett és Manja Benak küzdenek erősebb sérülésekkel, előbbi még külön edzett társaitól a legutóbbi tréningen.

A vasárnapi meccs mindenképpen történelminek bizonyul, ugyanis nem csak a Ferencváros lányai költöznek új otthonukba, a Bihari úti Törekvés-pályára, hanem a magyar női labdarúgás történetében először kerül képernyőre bajnoki mérkőzés.
Remélhetőleg a Ferencváros táborának több tagja is úgy fogja érezni, hogy a helyszínen kell buzdítania a lányokat, így remek hangulatú összecsapás is
Fotó: Jakab Tamás
Szerencsére a találkozóra még nem kell se szurkolói kártya, se vénaszkenner és a legfontosabb: még belépő se! A találkozóra 13:30-tól kerül sor.

A két csapat minden esetre izgalmas mérkőzésre készül egymás ellen, az MTK-t hajtja a visszavágás, addig a Ferencváros történelme legfontosabb sikerét arathatja a bajnoki cím megszerzésével. Mit lehetne mondani? Mindenki a stadionba!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése