2013. április 20., szombat

Kupadöntő 2004

Jöhetett az ismétlés, egy évre rá.

Ezúttal egy fokkal gyengébben muzsikált a csapat a szezon ezen időszakában, mint egy éve. Nem volt túl optimista a hangulat, főleg miután kikaptunk 8 emberrel az MTK-tól egy potyagóllal, majd rá 4-0-ra kaptunk ki a Balaton FC csapatától az Üllői úton, majd jött egy vesztes derbi is, szintén az Üllői úton. De csapatunk ismét bejutott a Magyar kupa-döntőjébe, ahol a másodosztályt éppen megnyerő Budapest Honvéd volt az ellenfelünk. Menetelésünk során kivertük a Nyíregyházát, MTK-t, az MTK akkori második csapatát a Bodajkot, majd az elődöntőben a másodosztályú Budapesti Vasas sem jelentett akadályt.

Ekkor még mindig tartott a szülői tilalom a meccsrejárással kapcsolatban, így hatalmas könyörgés után tudtam rábeszélni anyámat, hogy segítsen ki a kupadöntőre való belépőjeggyel. Ebben a szezonban egy meccsre jutottam ki ezelőtt, akkor is Weeber Zsombi osztálytársammal, meg egy ismerősével a Vasas elleni MK elődöntőre lógtunk be.

Most tanulva legutóbbi hibámból, ezúttal metróval mentem és már korán elindultam a Puskás Ferenc stadion felé. (sokáig úgy nézett ki, hogy Zalaegerszeg rendezi a döntőt, de végül Budapesten került megrendezésre)
Annyira korán értem ki, hogy a Szabad Föld kupa döntőjének teljes második félidejét megtudtam nézni, ahol a Bag rendesen megszórta a Tárnok csapatát. Már nem is emlékszem pontosan, 8 vagy 9-0-ra nyertek a Pest megyeiek? Annyira nem fontos számomra, de a lényeg, hogy sokkal. Aztán kezdett gyülekezni a nép a stadionban. Nekem már eleve gyanús volt a nézőszámra nézve, hogy ezúttal az L szektor tetejére kaptam jegyet ellentétben a tavalyival, amikor valahol alul ültem. A B-közép sem jelent meg nagy számmal, gondolom a gyenge formára utalva, pedig a Kispest régi ellenlábasunk, hiába töltötték az elmúlt idényt az NB1/B-ben. Ők egy teljes szektort megtöltöttek, mi pedig össze-vissza szétszórva ültünk a stadionban. Elég rendesen is szóltak honvédosok, a Fradisták meg dicsérték őket rendesen, mondván, nekünk is így kellett volna helyezkedni, és akkor mi is nagyot szólunk. Ellenben táborunk rendesen kiállt magáért, ők is nagyot szurkoltak. Majd láttuk, ahogy Tököli Attila góljával már az első félidőben megszereztük a vezetést. Elég nyugodt szünetünk következett, majd néhány kispesti veszélyeztetés után a 68. percben Gera Zoltán újabb gólt szerzett számunkra. Majd jött a kis szikra a kispestieknél, amikor hirtelen gólt kaptunk, Bábik Tibor fejelt a kapunkba. De semmi aggodalom nem volt nálunk a meccsel kapcsolatban, aztán még az idegesebbek is lenyugodtak, amikor Sowunmi Thomas bebiztosította a végeredményt! Címvédés a Magyar kupában! Megvan a 20. kupagyőzelem! Most egy elég visszafogott ünneplés következett az elmúlt meccsek után, majd  elvillamosoztunk az Üllői úti Stadionhoz. Itt hatalmas énekelgetéssel vártuk a csapatot, minden dal előkerült a repertoárból, majd megérkezett a csapat is a régi Ikarus Fradi-busz nagy dudálgatása közben. Miután bevonultak az öltözőbe, kint még folytatódott az ünneplés. Majd Pintér Attila vezetőedző érkezett egy nagy rekesz pezsgővel még jobbra fordítva a szurkolók hangulatát, majd cserekapusunk Udvarácz Milán érkezett egy kis énekelgetésre. A további eseményekről nem igen tudok beszámolni, ugyanis mivel másnap iskola volt, így este 9-kor elindultam hazafelé. Anyáék már így is aggódtak értem, hogy merre járhatok. Mondjuk ők nem érthették, hogy itt mi történt. Mit jelent egy kupagyőzelem megünneplése!


Végül ez az idény jól sikerült számunkra. Sopronban ezután következett egy döntetlen, majd az MTK legyőzése után nyertünk Siófokon a Balaton FC ellen, majd hiába jött egy vereség a derbin, legyőztük a Debrecent a bajnoki döntőn, s míg a lilák csak döntetlent játszottak az MTK ellen, következhetett egy újabb fieszta, ezúttal már a bajnoki cím miatt. Sajnos ezen nem lehettem jelen a kései időpont miatt, de másnap Fradi-mezben mentem iskolába. Alig tudtuk elhinni, hogy meglett ez a bajnokság. Sajnos mint a mai napig tudjuk, ez eddig az utolsó. EDDIG!

2003/2004-es kupamenetelés:
Nyíregyháza (II.o.) - Ferencváros 1-1 (tizenegyesekkel 3-4)
MTK Budapest - Ferencváros 1-2
Bodajk FC (II.o.) - Ferencváros 1-3
Budapesti Vasas (II.o.) - Ferencváros 1-2
Döntő:
Budapest Honvéd (II.o.) - Ferencváros 1-3


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése