2016. március 21., hétfő

NB III: Extázis után elhasalás

A Ferencváros II elleni tízezer nézős mérkőzést követően a BKV Előre vendégeként lépett pályára a Csepel, amelyen sokkal tompább játékot mutattak be a szigetországiak, mint egy héttel ezelőtt.


Az NB II-es szereplés alatt sokszor mondogatták a Fradi-drukkerek, hogy a kiscsapatok a lelküket is kihajtották a csapatuk ellen, egy hétre rá pedig fáradtság miatt szinte lépni se bírtak. Múlt héten igaz, hogy a zöld-fehérek fiataljai ellen léptek pályára a csepeliek, akik mindent kiadtak magukból a megjelent tömeg előtt és nyertek 2-0-ra.
Az idő nem állt meg, jött az újabb meccs. Lipcsei Péter fiai ezen a héten is kikaptak, szintén 2-0-ra az MTK II ellen, míg a piros-kékek a Sport utcába látogattak a BKV Előréhez.

A csepeliek nagyon akartak, de a közlekedésiek ezen a mérkőzésen sokkal jobbak voltak. A vendégek még a felezővonalat se sokszor tudták nagyon átlépni, hiába buzdította őket 90 percen át lelkes szurkolóseregük. A sárga-mezesek már az ötödik percben megszerezték a vezetést Csepregi Tamás góljával, de ezzel nem álltak le. Több lehetőségük akadt, de vagy orbitálisan nagyot hibáztak, vagy pedig a sokszor össze-vissza fújkáló játékvezető akadályozta meg őket, aki a legalább öt büntetőgyanús esetnél csak egyszer mutatott a mészpontra, azt pedig ki is használták a hazaiak.
A második félidőben is hasonló volt a játék, a BKV támadott, a Csepel pedig csak próbálkozott. Néhány játékos még egy cselt sem tudott végig csinálni, miután egyensúlyukat is elveszítették. A BKV ebben a játékrészben is kétszer talált be, mindkétszer Csepregi volt a gólszerző, aki mesterhármast ért el az összecsapás során. Harmadik góljában alaposan benne volt Botlik kapus is, aki egyszerűen rárúgta a labdát a támadóra, akiről pedig a kapuba pattant a játékszer. (Kár, hogy nem tudtam felvenni! :-( )
Az utolsó 15 percben pedig a játékvezetői hármas gondolta úgy, hogy főszereplővé lép elő. Olyan helyzeteket is beintettek lesre, amely szabad szemmel is jól látható volt, hogy téves ítélet. Ez sok izgalmas gólhelyzettől fosztotta meg a kilátogató közel 100-150 nézőt. Amíg a csepeli drukkerek énekeltek, a 90 perc csendesen letelt, a BKV Előre 4-0-ra nyert a kisebb budapesti rangadón.

Az NB III Nyugati csoportjának tabelláját továbbra is a Ferencváros II vezeti öt ponttal megelőzve a Videoton II csapatát, de mivel tartalékok nem juthatnak fel az NB II-be, így azt a pozíciót a Mosonmagyaróvár foglalja el a dobogó legalsó fokán, de nyomukban ott van a Dorog és a Győri ETO. Sikerével a BKV megszilárdította 6. helyét (két győzelemnyire a feljutástól), addig a Csepel 14. a tabellán. Szoros küzdelem várható még a feljutásért, főleg ha azt vesszük, hogy a zárófordulóban ETO-Dorog meccset rendeznek. Ha minden jól megy mi is ott leszünk!



NB III, 23. forduló:
Nyugati csoport:
Diósd - Csorna 0-1
Mosonmagyaróvár - III. kerület 5-1
Sárvár - Érd 3-1
Puskás Akadémia II - Tatabánya 0-2
Andráshida - Dorog 0-0
Videoton II - Balatonfüred 1-1
BKV Előre - Csepel 4-0
Ferencváros II - MTK II 0-2
szabadnapos: Győri ETO
Élcsoport: 1. Ferencváros II 49 pont, 2. Videoton II 44 p., 3. Mosonmagyaróvár 43 p. (FELJUTÓ)

Közép csoport:
Monor - Budafok-Újbuda 0-2
Szekszárd - Gyula 1-3
Békéscsaba II - Szentlőrinc 3-2
ESMTK - Honvéd II 1-1
Dunaharaszti - Pénzügyőr 0-1
Hódmezővásárhely - Bölcske 0-1
Paks II - Komló 2-3
Dabas - SZEOL 0-0
szabadnapos: Kozármisleny
Élcsoport: 1. Kozármisleny 54 pont (FELJUTÓ), 2. SZEOL 40 p. (35-17), 3. Komló 40 p. (27-19)

Keleti csoport:
Cegléd - Nyíregyháza 1-0
Somos - Rákosmente 3-1
Putnok - Hatvan 2-1
Tiszaújváros - Nyírbátor 0-1
Tállya - Kazincbarcika 0-2
Újpest II - Jászberény 2-1
Cigánd - Diósgyőr II 1-1
Felsőtárkány - DVSC II 1-4
szabadnapos: REAC
Élcsoport: 1. Nyíregyháza 55 pont (50-14, FELJUTÓ), 2. Cegléd 55 p. (46-17), 3. Cigánd 43 p.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése