2016. március 13., vasárnap

Elhozták az NB I-et Csepelre

Magyarországon manapság ritkán látható nézősereg gyűlt össze az NB III vasárnapi rangadóján a Csepel-Ferencváros II összecsapáson, amelyet több, mint tízezer szurkoló tekintett meg a Béke téri Stadionban.
Továbbra is dúl a harc a Ferencváros szurkolói és vezetősége között, amely konfliktus esetében még nem látni a fényt az alagút végén. Emellett a túlszabályozott NB I-ben mindenki azt nézi, hogy felesleges új stadionokat építeni, h"iszen senki nem megy manapság meccsre". Erre alaposan rácáfoltak a Fradi-drukkerek és egy igazi futballünnepet hoztak össze az NB III-as Csepel FC vezetőivel, és megmutatták a magyar futball vezetőinek, hogy igenis van kereslet a honi focira.
Vasárnap délután 10 125 drukker látogatott ki a Béke téri Stadionba, ahol a piros-kékek éppen a Fradi tartalékjait fogadták. Miközben a szombaton rendezett élvonalbeli meccsek összességén látogatott ki összesen annyi drukker a stadionba, addig egy harmadosztályú meccsen, a túlbiztosított szabályok nélkül, normál árú belépőkkel, igazi futballhangulat uralkodott a "Szigetországban".

Aznap valamit visszakaptam. Korábban már írtam róla, hogy elvesztettem a fanatizmusomat, hiányzik az, ami már lassan másfél éve nincs jelen az életemben. Amikor meghallottam a szervezés első hírét, már rápörögtem az összecsapásra, majd vasárnap délben már szinte nosztalgiáztam, amikor a fradistákkal teletömött HÉV közeledett a végállomásához. "Végre! Erre vártam!" Amikor pedig begördült a szerelvény a csepeli állomásra csak törölgettem a szememet, hiszen zöld-fehérbe borult a táj, körbe-körbe szurkolók és a készenléti rendőrség emberei, akik a múlt eseményei miatt felkészültek az esetleges rendbontásra, ami szerencsére elmaradt. (egyes klubvezetők legnagyobb bánatára.)

Már a stadionba belépve döbbenten néztem a tömeget, szépen teltek a csepeli szektorok is, majd feltűnt az egyetlen, az eredeti Zöld Sas. Tombol a lelátó, zengtek a dalok, remek hangulat uralkodott. Ez hiányzik az NB I-ből. De a klubvezetők "jobban félnek a rendbontástól", ahelyett, hogy inkább ilyen remek hangulat uralkodhasson a magyar stadionokban!


Miután a két tábor elénekelte a bevonuláskor az Ismerős Arcok Nélküled című számát kezdődhetett az igazi előadás. Görögtűz, füst a lelátó minden szegletében, kiválóan sikerült a Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül csoport akciója, többen vannak a lelátón, mint az etalonnak kinézett 2009-es Tököl-Ferencváros NB II-es meccsen. Mikor a fotós kolléga mondta, hogy szerinte itt nincsen 10 ezer néző, akkor mutattam, hogy mennyire volt azon a tavaszi idénynyitón tele a létesítmény, most pedig két szektorral több volt nyitva a fradistáknak, mellette a csepeli rész is alaposan megtelt, minimum 2000 szurkolóval. Magyarországon mióta nem láttunk ilyet! Megőrülés! Igazi futballhangulat. Nem a mű, szotyizós, tapsikolós, hanem az igazi. Zengnek a nóták, lobognak a zászlók, gyulladnak a görögtüzek! Az elvonási tünetek egy aprócskát enyhültek.


Azért a mérkőzésről is legyen szó: 
Az első félidőben a fradista fiatalok kezdtek jobban, több támadást vezettek, de a csepeliek hősiesen védekeztek, majd a félidő végén az ős-fradista, Szemán Lajos bombagóljával a vezetést is megszerezték. Érdekesség, hogy a hazaiak 10-ese korábban szerepelt a fradisták szurkolói csapatában,
az FFC-ben is. 
A második félidőben próbáltak egyenlíteni a zöld-fehérek leginkább a csepeli kapu előtt folyt a játék, de a beadások nem voltak pontosak, majd mindez megbosszulta magát, megszerezte a második gólt a piros-kék gárda. Bár akadtak helyzetek a két csapat előtt, azonban több találat nem esett a mérkőzésen, a Csepel 2-0-ra nyert a listavezető ellen.

A meccs végén a fiatalok olyat tettek, amit a felnőtt csapattól nem nagyon láttunk. Kimentek megköszönni a szurkolást, lepacsiztak a drukkerekkel, a két NB I-es visszajátszó pedig oda is adta a mezét egy-egy fanatikusnak. A végén a csepeli játékosok is megköszönték a szurkolást a fradistáknak, egyikük az SZSZJN csoport pólójában jött ki. 





A mai nap az NB I-es mérkőzések szabályozói hatalmas vereséget szenvedtek, azt a jövő tudja megmondani, hogy kiütéses-e ez a siker. Annyi biztos, hogy a fanatikus Fradi-tábor nagyot lépett a Groupama Aréna felé, de az idő eldönti, hogy még mennyi van hátra. A szurkolók ismét bebizonyították, hogy fontos, talán legfontosabb elemei a Ferencvárosnak. Most már tényleg csak a vezetőkön múlik, hogy továbbra is durcáznak, ellenségeskednek, vagy mint felnőtt férfiak megvitatják a nézeteket. A szurkolók erre készen állnak és várják, hogy hazatérhessenek. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése