2018. január 6., szombat

Darts - vajon kinek szurkolnak a nyilak urai?

Azt minden fanatikus tudja, hogy a darts és a futball szurkolói élete szorosan kapcsolódik egymáshoz. Nem csak a nézőknek, hanem a játékosoknak is megvan a kedvenc csapata.

Gary Anderson - Hibernian


A híres gőzmozdonyról (The Flying Scottsman) elnevezett skót világbajnok egyenesen otthonából választott magának kedvenc csapatot. Azt gondolná az ember, hogy egy nagyágyú vagy a Rangersnek, vagy a Celticnek szurkol, az nagyot téved. Amikor ideje van rá, akkor kilátogat az Easter Roadra, hogy magából kikelve szurkolhasson a Hiberniannek, amely az elmúlt éveket a másodosztályban töltötte. Idén ismét az élvonalban szoríthat a fővárosi zöld-fehéreknek a kétszeres világbajnok dartsos.

Raymond van Barneveld - ADO Den Haag


"Nekem nincs kedvenc csapatom Angliából. Én a saját városom csapatának, az ADO Den Haag-nak szurkolok." - nyilatkozta pár éve a Sky Sports csatornának a korábbi világbajnok, Raymond van Barneveld. A hágai csapat nem tartozik az élcsapatok közé Hollandiában, de mégis a legnépszerűbbek között tartják számon. A kormányozó főváros csapata jelenleg 7. az Eredivisie-ben, amely az Európa Liga szerepléséért való rájátszásban szereplést biztosítja a sárga-zöldeknek.

Dave Chisnall - Liverpool


Az elmúlt években rendre a legjobbak között tartották számon, azonban az elmúlt időszakban egyre korábban fejezte be a versenyeket. Talán azért, hogy minél előbb mehessen az Anfield-re? Ugyanis, ha ezt a kérdést tesszük fel Dave Chisnall számára, akkor rögtön rávágja a választ: Liverpool.

Stephen Bunting - Liverpool


A Darts Peter Griffinje. Nagy kedvenc ő a versenyeken és ő főképp tudja, hogy a Madár az ász, hiszen minden meccsére erre a dalra vonul be a színpadra. Ő is a vörösöknek szurkol, akárcsak Chisnall, a darts mellett pedig az Anfield hangulata is összeköti a barátságukat.

Mensur Suljovic - Rapid Wien


Már a neve is elárulja, hogy Mensur Suljovic jugoszláv születésű (szerb nemzetiségű), de kedvenc csapatot mégis új hazájában talált. Az osztrák színeket képviselő dartsos, aki idén elindul a Premier League-ben is, a Rapid Wien szurkolója már régóta. Sikereit a zöld-fehér klub is megünnepli.

Phil Taylor - Port Vale


Az emberi józanész azt mondaná, hogy valaki Stoke-on-Trent városában csak az élvonalbeli Stoke Citynek szurkol. Azonban a város kisebbik gárdájának a Port Vale-nek van két nagyon híres szurkolója. Az egyik az énekes Robbie Williams, aki csak akkor vállalta el a FIFA 2000 játék hivatalos dalának eléneklését, ha a kedvenc csapata is bekerül a játékba. (akkor csak az élvonalbelieket rakták be.) A másik pedig a darts élő legendája, Phil Taylor, aki igyekszik mindenkinek megmagyarázni, hogy normális ember csak a negyedosztályú kis csapatnak szurkol. (ellentétben Adrian Lewis-szal)

Adrian Lewis - Stoke City

Ugyanis a Stoke-on-Trent másik darts világbajnoka a Premier League-ben szereplő gárda fanatikusa. Ahogy Chisnall a Liverpoolra, úgy ő is gondolkodás nélkül vágja rá, hogy kinek szurkol. Ha futball, akkor csakis a Stoke City!

Michael van Gerwen - PSV Eindhoven


Mighty Mike gyerekkora óta a Phillips-gyári csapatnak szurkol. Amikor 2017-ben a döntőben Gary Andersont legyőzve lett világbajnok, a PSV hét határra szóló ünneplést csapott a számára, a szurkolók pedig éltették a dartsost, aki egy közülük. Bár van Gerwen az említett mérkőzésen a VIP-szektorban foglalt helyet, úgy szurkolt, mintha csak az ultrák között lenne.

John McDonald - Fulham

Nem maradhat ki a felsorolásból a ceremóniamester sem. John MacDonald is büszkén felvállalja, hogy jóban-rosszban, ő kitart a jelenleg másodosztályban szereplő gárda, a Fulham mellett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése