2017. július 9., vasárnap

Elátkozott angolok, újabb magyar győzelem!

Régóta szerelmese vagyok az angol focinak, így nem maradhattam le a Barnsley Telkiben rendezett felkészülési mérkőzéséről amelyet a másodosztályra készülő ETO FC Győr ellen vívtak meg a piros mezesek.


Az elmúlt években egyre nívósabb csapatok érkeznek Magyarországra a remek felkészülés jegyében. Most is több szigetországi egyesület készül a telki sporthotelben, többek közt a skót élvonalbeli Falkirk, vagy a Barnsley és a Brentford, de ottlétünkkor éppen edzésre készült a törökök egyik élcsapata, a Trabzonspor is. Így nívós edzőmeccsekben nem volt hiány. Sajnos a munkahelyem csak a Barnsley edzőmeccsét tudta biztosítani nekem, mikor az angol másodvonalbeli gárda az ETO FC Győrrel mérkőzött a Budapest melletti faluban. Már a mérkőzés előtti héten nagy lázban égtem, hiszen nagy szerelmese vagyok a brit futballnak. Eddig négy csapatot láttam (Millwall, Ipswich Town, Sheffield United, Arsenal), ebből három vereséget szenvedett jelenlétemben, így a Győr remek esélyekkel készült az összecsapásra, ezt a tényt tekintetbe véve. Sajnos aztán észrevettünk egy apróbb bökkenőt, miszerint a meccsre zárt kapuk mögött kerül sor, de szerencsére az ETO elöljárói hozzájárultak, hogy szerkesztőségünk élőben tekinthesse meg a találkozót.

Első ránézésre a Rába-partiak tartalékosan álltak fel, hiszen több ismertebb játékosuk (köztük a volt újpesti kedvenc, Kabát Péter) csak a lelátón foglalt helyet, nem a kispadon. Míg az interneten utánanézve a Championshipben szereplő gárda pedig a legerősebb csapatával állt ki. Ahogy vártuk, az angolok kezdeményeztek többet, egy edzőmeccsen is úgy harcoltak a labdáért, mintha az életük múlna rajta. Az első játékrészben 4-4-2-ben álltak fel, de ami számomra meglepő volt, mint angol alacsonyabb ligás gárda, nem a levegőben próbáltak érvényesülni, hanem a földön. Addig az ETO hősiesen küzdött. Több helyzet is adódott a zöld mezesek előtt, azonban gólt nem hozott az első félidő. A második félidőre a Barnsley teljes sorcserét hajtott végre és átálltak 4-3-3-ra. Edzőjük, aki ezt a játékrészt már a lelátóról nézte végig többször elégedetlen volt a látottakkal, főleg a csatárjátékkal. Hiába volt három támadó, a szélen vezetett támadások során senki sem helyezkedett a tizenhatoson belül, így gólszerzési lehetőségük egy-két szabdarúgáson és szögleten kívül nem nagyon akadt. Azonban a győriek több veszélyesebb támadást is vezettek, hiába védekeztek foggal-körömmel az angolok. A kihagyott ziccereket követően pedig már azt láttuk, hogy egyre jobban fárad a magyar csapat, az angolok sorra vezették a kontrákat, de végül a hajrában egy Beliczky góllal mégis az ETO szerezte meg a képzeletbeli három pontot, miután az ex-fradista játékos gyönyörűen tekert a hosszú sarokba. Folytatódik jelenlétemben a brit-átok, hiszen eddig csak a Sheffield United tudott nyerni abban az esetben, ha én is ott voltam a meccsen. (gondolom a magyar csapatok már ilyen esetben címezik a tiszteletjegy(ek)et számomra.)

Hiába volt zártkapus mérkőzés, hiába volt nagyon meleg, de jól szórakoztunk. A Barnsley megmutatta, hogy miért szeretem ennyire az angolok megalkuvást nem tűrő stílusát, bár ezt nem tudták győzelemre váltani. Szeretném megköszönni az ETO FC Győr elöljáróinak, hogy ezt a találkozót személyesen átélhettem és láthattam csapatuk remek összecsapását, sikerét. Viszont van egy olyan érzésem, hogy az angol csapatok nem szívesen fognak látni engem a meccseiken. Reméljük hamarosan jönnek az újabbak, esetleg egy Premier League meccsel!

De addig nézzük a listát, az általam megtekintett angol csapatok mérkőzéseit, amelyen öt csapatból négy kikapott, hat meccsből csak a Sheffield United tudott kétszer nyerni:
2004. szeptember: Ferencváros - Millwall 3-1
2005. július: Újpest - Ipswich Town 3-2
2008. március: Ferencváros - Sheffield United 0-1
2008. július: Ferencváros - Sheffield United 2-3
2015. szeptember: Dinamo Zagreb - Arsenal 2-1
2017. július: ETO FC Győr - Barnsley 1-0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése