2015. augusztus 16., vasárnap

Aminél még a Groupama Arénában és az MTK-pályán is jobb a hangulat

Minden magyar ember magáénak érzi a honi vízilabda-válogatottat, hiszen szinte egy nemzeti sportágról beszélünk, amely nemzeti együttesért szorít kivétel nélkül minden hazánk fia, lánya. Eljött a lehetőség számomra is.


A 2013-ban világbajnok vízilabda-válogatott mérkőzéseire alaposan megkérik a jegyek árát, de még így is hatalmas látogatottságnak örvendenek a polós fiúk. Azonban a Japán elleni felkészülési mérkőzés előtt volt egy lehetőség, amellyel ingyen jegyet lehetett szerezni a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában rendezendő mérkőzésre. Két barátommal sikeresen pályáztunk és ott voltunk.
Egy ilyen eseményre fergeteges hangulatot vártunk, hogy mindenki szurkolni fog, e helyett pedig hatalmas csalódás ért minket a lelátón. Az rendben, hogy az emberek sorra érkeztek, a margitszigeti létesítmény nyugati lelátója teljesen meg is telt, azonban a hangulat teljes csalódás volt számomra.

Igaz, hogy a 2015-ös vb-re való felkészülés finisében nem akart mindent kiadni magából a csapat, de így is könnyedén nyert. Semmi szurkolás nem volt, nem szólt semmi rigmus, csak egy-két embertől hangzott el a "Ria, ria Hungária!". Mindenki csak nézett ki a fejéből. Bámulta a meccset. Nekem ez egy szenvedés volt, mivel úgy vallom, hogy a meccsre szurkolni jár ki az ember. Aki csak nézni szeretné, annak ott van a televízió! Maximum a góloknál volt egy-egy tapsolás (mint a színházban) és a gólszerző bemondása után egy-egy "HÚÚÚÚ!". A mérkőzést végül 18-11-re nyerték Benedek Tibor fiai.

Pedig, ha valakik, a vízilabdázók megérdemelnék azt a hangulatot, amelyet legtöbbször a focisták kapnak meg. Talán egy olyan hangulatban még a szerbeket is meg lehet verni, mivel ez lehet a rácok legnagyobb erőssége és ez is lesz a januári Eb-n.

Végül azt is meg kell jegyezni, hogy a kazanyi vb-n a Benedek-csapat a 6. helyen végzett, amelyről a szövetségi kapitány (is) csak úgy nyilatkozott: szégyen! Következő javítási lehetőség a jelenlegi világbajnok Szerbia otthonában lehetséges, ha lehetséges. Mert Belgrádban nem vár vendég-szeretett a magyar srácokra.

Azonban volt, amiért érdemes volt kilátogatni a meccsre: :)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése