2014. október 19., vasárnap

Pécsi vezérlettel győzte le a Munkást a Fradi

Továbbra is tart a Ferencváros remek szériája új otthonában, a Groupama Arénában, ahonnan ezúttal a PMFC-Matias távozhatott lógó orral a 2-0-s vereség után, amelyben nagy szerepe volt a pécsiek neveltjének, Nagy Dominiknak, aki első kezdőként lejátszott bajnoki mérkőzésén góllal járult hozzá csapata győzelméhez.


Új rovattal igyekszünk jelentkezni a jövőben ezen a blogon, igyekszünk helyszíni beszámolókkal is színesíteni az oldalt. Legfőképp a Ferencváros mérkőzéseiről fogunk jelentkezni, de a jövőben szeretnénk több csapatra is kitérni, nem csak a labdarúgás, hanem több sportág mérkőzéseiről.

Ezúttal a IX. kerületi zöld-fehérek PMFC-Matias elleni mérkőzésre látogattunk ki Szalontay Ábel kollégámmal, aki a fényképeket szolgáltatta felénk és egy sajtótájékoztató végére érkeztünk meg a Fradi sajtótermébe, amelyen Orosz Pálék a legújabb terméket, a Fradi Energia Italt mutatták be, amely a Hell támogatásában és legyártásában jöhetett létre. A rendezvényre kilátogató sajtósok is kaptak ízelítőt az italból, amely még a halottat is felkelti. Személy szerint az első félidőben nagyon felpörgött állapotba kerültem, de talán az éjszakát is átvirrasztom tőle, annyi energiával töltött fel.



20 órakor vette kezdetét a mérkőzés Kassai Viktor játékvezető sípszavára, aki a mérkőzés közben több ítéletével megosztotta a ferencvárosiakat, köztük Thomas Doll is többször vitatkozott hazánk első számú játékvezetőjével.

A mérkőzésen több fiatal játékos is lehetőséget kaphatott a német szakembertől, aki rögtön a kezdőcsapatba nevezte az egy éve pont az aktuális ellenféltől érkező Nagy Dominikot, emellett a kispadon várt a bevetésre a hazaiak legnagyobb tehetsége, a Kaposvár elleni Ligakupa-mérkőzésen gólt és gólpasszt jegyző Popov Patrikot - aki az elmúlt héten töltötte be a 17. életévé - és Haris Attilát, aki szintén remekül szerepelt az említett sorozatban. Erre azért is volt szükség, mivel több meghatározó játékos is sérüléssel szenved, köztük Gyömbér Gábor csapatkapitány, aki az elmondása szerint már a következő bajnoki mérkőzésen, a címvédő DVSC-Teva elleni bajnoki mérkőzésen is visszatérhet a pályára, amennyiben Doll mester is így gondolja.

A mérkőzésen már az első perctől támadólag lépett fel a házigazda, majd a mezőnyfölény a 12. percben góllá is érett egy, a pécsi védők által a tizenhatosnál eladott labdából kiindulva, miután Romic felszabadítását Csukics tálalta a fiatal Nagy Dominik elé és a középpályás egyből Vukasin Polekszics hálójába helyezte a labdát.

Bár a Fradi igyekezett támadni, a játék az elmúlt hetekhez hasonlóan eléggé kapkodó volt, többször is eladták a játékosok a labdát, a fórumokon több szurkoló is megjegyezte, hogy tizenegy embert látnak a pályán, nem egy csapatot. Reméljük ez a jövőben változni fog.

A második félidőben ismét egy remek Csukics átadással alakult ki hazai gólhelyzet, azonban a nyáron Németországból hazatérő Nagy Dániel rosszul vette át a labdát és a visszazáró pécsi védő miatt kiszorított helyzetből, gyengén lőtt Polekszics kapus kezébe.

Mikor már senki sem várta a második gólt, a frissen beállt Ugrai Roland kapott remek indítást a szélen, azonban buktatták a tizenhatos előtt, de Kassai Viktor játékvezető előnyszabályt adott és a tovább guruló labdát a szintén csereként pályára lépő Busai Attila bombázta a hálóba, megszerezve idénybeli 3. találatát.

A Ferencváros továbbra is veretlen augusztusban átadott új stadionjában a Groupama Arénában, amelyben ezúttal 6023 szurkoló figyelhette végig a találkozót.

Bár a második félidőben is kapkodó volt a zöld-fehérek játéka, több pozitívumot is meg lehet említeni, mivel ahogy Thomas Doll is említette: Somalia és Philipp Bönig is emberfeletti teljesítményt nyújtott. Előbbi hozta a tőle megszokott küzdős játékot több labdaszerzéssel és sprinttel megfűszerezve, míg a német hátvéd még a mérkőzés előtt is betegséggel küzdött, így bravúrként beszámítva saját teljesítményét.

A következő fordulóban a Fradi kemény feladat elé néz, hiszen a Nagyerdei Stadionban a DVSC-Teva vendégeként léphet pályára, míg Véber Györgyék az elmúlt hetekben gyengébb teljesítményt nyújtó Lombard Pápát fogadja hazai környezetben.

Mi továbbra is igyekszünk beszámolni a jövőben a mérkőzésekről, eljuttatni hozzátok az információkat. Bár a mai nap sajnos rajtunk kívül álló okok miatt interjú nem jött össze, de a jövőben igyekszünk megszólaltatni a főszereplőket is. Reméljük az egész stáb nevében, hogy meghozzuk a kedveteket az olvasáshoz és élvezetes információkkal, beszámolókkal tudunk felétek jelentkezni.


OTP Bank Liga, 11. forduló:
FERENCVÁROSI TC - PÉCSI MFC-MATIAS 2-0 (1-0)
gólszerzők: Nagy Do. (12.), Busai (82.)

Tudósítók: Gyuris Zoltán és Szalontay Ábel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése